Cannabiskweker uit Lombardsijde merkt geuroverlast niet door verlies reukzin: 100 uur werkstraf

Redactie KW

Een Nederlander en zijn vriendin zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan cannabiskweek.

Het gerecht kreeg S.K. (55) en E.K. (44) in de gaten na een klacht van een buurtbewoner over de cannabisgeur die uit hun rijwoning in Lombardsijde ontsnapte. In februari vorig jaar viel de politie er binnen en trof in de kelder effectief 128 cannabisplanten aan. Tijdens de pleidooien vroeg het openbaar ministerie een jaar celstraf voor S.K. Voor zijn vrouw vroeg de procureur geen concrete straf.

De verdediging drong voor allebei de beklaagden aan op de gunst van de opschorting. “Het was zijn allereerste kweek”, stelde de advocaat van S.K. “Mijn cliënt en zijn vrouw hadden financiële problemen en op het internet vond hij een handleiding om cannabis te kweken. Omdat hij als kind zijn reukzin verloor bij een ongeval had hij niet door dat hij de buurt overlast bezorgde.” Enkel de vrouw kreeg donderdag van de rechter de gunst van de opschorting. S.K. werd veroordeeld tot 100 uur werkstraf.

Omdat de twee voor de plantage illegaal elektriciteit aftapte moeten ze aan 1.680 euro schadevergoeding betalen aan Infrax. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.