Cannabiskweker uit Bredene ziet Harley-Davidson en 47.000 euro verbeurd

© iStock
Redactie KW

Een man uit Bredene is in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan cannabiskweek. Een straf kreeg hij niet, maar de rechter verklaarde wel zijn Harley-Davidson en 47.000 euro verbeurd.

In maart 2012 ontving de politie informatie dat E.W. (48) en zijn vrouw cannabis verkochten vanuit hun woning in Bredene. Verder onderzoek wees uit dat de man cannabis kweekte in een huurloods in de Pottenbakkersstraat in Oostende. Bij een inval trof de politie daar 286 kweekbakken aan. In 56 exemplaren groeide een cannabisplant.

Door allerhande problemen tijdens het onderzoek duurde het acht jaar voor E.W. voor de strafrechtbank verscheen. De man bekende schuld maar zijn advocaat Luc Arnou vroeg om hem geen straf op te leggen door het lange tijdsverloop. “Hij hoopte zijn zware schulden op lossen door cannabis te kweken”, stelde Arnou. “Maar door mislukte oogsten heeft hij slechts een kleine hoeveelheid kunnen verkopen.”

Redelijke termijn overschreden

De rechter oordeelde dinsdag dat de redelijke termijn inderdaad overschreden is en beperkte zich tot een eenvoudige schuldigverklaring. Maar hij verklaarde wel 47.000 euro en de Harley-Davidson van E.W. verbeurd.

Ook Zedelgemnaar W.D. (66), die eigenaar is van de loods, en Gistelnaar B.I. (39) werden veroordeeld voor hun aandeel, maar kregen evenmin een straf opgelegd. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier