Cannabisboer Patrick Lagrou eist 70.000 euro terug van overvallers

© Kurt Desplenter
Redactie KW

“Die 70.000 euro waren niet afkomstig uit de verkoop van cannabis, maar zuurverdiend geld”, pleitte zijn advocaat Jef Vermassen.

Patrick Lagrou, de cannabisboer uit Zandvoorde, eist voor het hof van beroep in Gent 70.000 euro terug van twee overvallers. Lagrou werd op 15 maart 2009 door acht mannen in zijn boerderij overvallen. Verschillende mannen waren ‘s nachts de slaapkamer van hem en zijn vrouw binnengedrongen. Er vielen schoten en zijn twee honden beten minstens een overvaller. Een hond kreeg ook een kogel in zijn lijf, maar overleefde.

In totaal zouden de overvallers zo’n 70.000 euro hebben buitgemaakt. Lagrou volgde enkele overvallers met zijn bestelwagen tot hij opnieuw werd beschoten. Een van de vluchtwagens reed zich klem en de overige vluchtten met een andere wagen. Lagrou speurde de andere overvallers nog op met zijn tractor, maar zonder resultaat.

In de tweede vluchtauto, die later in Brussel werd teruggevonden, werden wel het dna en een vingerafdruk teruggevonden van twee daders uit Sint-Jans-Molenbeek, maar die blijven ontkennen. Volgens de betrokkene had hij de wagen illegaal doorverkocht. In eerste aanleg werden ze vrijgesproken op basis van twijfel, en ook in beroep blijven ze ontkennen.

Volgens Jef Vermassen is er echter geen twijfel dat de twee bij de overval betrokken waren. Hij eist de 70.000 euro buit terug. Die zou overigens niet afkomstig zijn uit de cannabishandel die enkele maanden later werd ontdekt. Dat het om een mislukte rip-deal zou gaan, ontkent Lagrou dan ook formeel. Volgens Vermassen ging het om eerlijk verdiende centen, onder meer uit de verkoop van stro. Voor Lagrou en zijn vrouw eist hij ook elk 5.000 euro materiële en morele schadevergoeding.

Arrest op 13 november.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.