Camerabeelden nekken daders van diefstal in Oostende

Redactie KW

Dankzij het opsporingsprogramma Faroek is een diefstal met geweld in Oostende opgelost.

In Faroek werden bewakingsbeelden getoond van twee overvallers die geld afhaalden met de gestolen bankkaart van één van hun slachtoffers. De twee hebben zich donderdag gemeld bij de lokale politie. Het gaat om twee minderjarige jongens van 16 en 17 jaar.

De twee daders hebben op 22 mei om 22u30 drie tieners overvallen in het Maria Hendrikapark in Oostende. Het meisje van 16, en twee jongen van 15 en 19 moesten op de grond gaan liggen en ze werden bedreigd met een mes. Eén van hen kreeg ook een vuistslag. De daders, die hun een kap of een bivakmuts op hadden, gingen er uiteindelijk vandoor met wat geld en een bankkaart. Die gebruikten ze even later al in een bankkantoor, waar ze 600 euro afhaalden.

In het bankkantoor werden de twee daders gefilmd, die bewakingsbeelden werden gisteren getoond in het opsporingsprogramma Faroek. De twee daders waren duidelijk herkenbaar, en hebben dan ook naar de doorbraak in het dossier geleid. Vanmorgen hebben de twee daders zich gemeld in het politiekantoor. Het gaat om twee minderjarige jongens van 16 en 17 jaar. Na het verhoor zijn ze weer mogen vertrekken, in afwachting van een gepaste maatregel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier