Caféganger deelt vuistslag uit “om knokpartij te voorkomen” in Knokke

Redactie KW

Twee broers uit Lier staan in de Brugse strafrechtbank terecht voor hun aandeel in een vechtpartij op de Canadasquare in Knokke-Heist.

Op 13 november 2016 vielen de broers aan de toog van de Pianobar een man lastig die met zijn vriendin iets zat te drinken. De oudste, M.D. (26), legde zijn arm rond de man en toen die hem verzocht daarmee op te houden bleek een stuk kauwgom aan zijn trui te kleven. Het kwam tot een discussie waarop de dame achter de bar hen verzocht de zaak te verlaten.

“Buiten ging de ruzie verder, maar om verdere escalatie te vermijden stapte mijn cliënt richting bar Chagall”, pleitte de advocaat van het slachtoffer. “Op het moment dat hij de zaak wou binnenstappen, werd mijn cliënt op bijzonder laffe wijze langs achteren aangevallen en kreeg hij van de oudste broer een vuistslag tegen het hoofd. Het bloed gutste over zijn kledij en op de grond.”

De wang van het 33-jarige slachtoffer moest genaaid worden en de man was vijftien dagen werkonbekwaam. M.D. beweert dat de feiten werden uitgelokt. “Mijn cliënt gaf een vuistslag om te verhinderen dat het slachtoffer in bar Chagall zijn vrienden ging halen en er een knokpartij ontstond“, aldus zijn advocate. Zijn jongere broer M.D. (24) vraagt de vrijspraak. De rechter stelde hierop de zaak uit naar 25 juni. Tegen dan moeten de broers aan hun slachtoffer een voorlopige schadevergoeding van 750 euro hebben betaald.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier