Cafébaas verloor al 38.000 euro aan inbraken en overweegt te stoppen

Redactie KW

Nadat de Oostendse cafés Vrolijk België en De Vlinder eerder dit jaar al bezoek kregen van inbrekers, waren deze week Café Den As en Cafe De Staminee in de Nieuwpoortsesteenweg aan de beurt.

In Den As gingen ze er in de nacht van maandag op dinsdag vandoor met een tv en enkele flessen sterke drank. In De Staminee braken ze binnen in het café via een koertje en een klein venstertje om onder meer de automaten open te breken en te plunderen. Cafébaas Nick Vanslembrouck is het beu en denkt aan stoppen.

Het is al de achtste keer dat bij Nick Vanslembrouck van café De Staminee ingebroken wordt, de eerste keer in drie jaar in De Staminee. “In het verleden kreeg ik al ongewenst bezoek in mijn vroegere horecazaken: drie keer in Het Volkshuis in Koksijde, een keer in de Albatros in Nieuwpoort en een serieuze inbraak in het vakantiecentrum van het leger in Lombardsijde, waar ze ervandoor gingen met 26.000 euro.”

“Nu hebben we de primeur gekregen in Oostende”, gaat Nick Vanslembrouck verder. “Alles samen denk ik dat de schade rond de 3.000 euro draait, zonder de kosten voor het herstellen van de automaten.”

Ik ben het echt beu

Hij denkt dat de kans op het vinden van de inbrekers heel klein is. “De politie is amper een half uur binnen geweest voor sporenonderzoek”, zegt hij. “Ik ben het echt beu. Ik denk er sterk aan om mijn horeca-activiteiten stop te zetten en de zaak over te laten. We worden aan alle kanten gepluimd: taksen voor alles en nog wat, boetes voor het toelaten van roken, met daarboven op een inbraak per jaar. Als ik de film terugdraai, heb ik al 38.000 euro verloren, door inbraken, plus het heen en weer geloop en de stress die je ervan overhoudt.”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier