Buurvrouw over gruwelijke moord: “Khaldoon was de jongste tijd compleet veranderd”

Khaldoon A. (links) bekende de moord. De feiten speelden zich af in een appartement in de Voorhavenlaan in Oostende. © Facebook/DJ
Redactie KW

Khaldoon A.B. (39), verdacht van de gruwelijke moord op zijn buurvrouw Emmy Geboers (67) in residentie Portofino in de Voorhavenlaan in Oostende, is na vijf uur verhoor aangehouden door de onderzoeksrechter. Eerder bekende hij al dat hij haar lichaam in stukken sneed en dumpte in de Spuikom, waarop donderdagvoormiddag menselijke resten zijn bovengehaald uit het bassin.

“Het heeft mij diep geschokt wat Emmy ‘van hierboven’ overkomen is. Ze was zo’n behulpzame en goedhartige vrouw. In onze residentie was zij het aanspreekpunt. Zij verwittigde de syndicus bij problemen en volgde die ook op”, zegt Josiane.

Ze had nooit zien aankomen dat haar andere buur, Khaldoon A.B. van de derde verdieping, tot zoiets in staat was. “Khaldoon was nochtans een goeie jongen, goedlachs en altijd in voor een praatje. Maar hoe langer en hoe meer, begon hij zich anders te gedragen. De jongste maanden was hij nog een schim van zichzelf. Hij is zelfs zijn werk bij Daikin verloren en recent ook nog ontslagen als nachtwaker. Hij is het mij nog komen vertellen, dat het helemaal niet goed ging op werkgebied”, vertelt de vrouw.

Ongure types in het gebouw

Josiane weet dat de man kampte met een zware drugsverslaving. “Hij heeft ermee alles vergooid. Het ging enorm steil bergaf. Je zag het aan zijn gezicht. Zijn blik was ook compleet veranderd en hij veroorzaakte ook overlast. Khaldoon wou het probleem niet zien en wilde zich niet laten opnemen. Er kwamen steeds meer ongure types in het gebouw, soms midden in de nacht.”

“Ook de politie is hier al enkele keren moeten komen. Zondagnacht dacht ik opnieuw aan mensen uit het milieu, toen ik wakker werd omdat de lift de hele tijd heen en weer ging. Nu besef ik dat hij wellicht bezig was met de lichaamsdelen te vervoeren”, zegt buurvrouw Josiane aangedaan.

Naar het motief waarom Khaldoon A.B. de behulpzame Emmy om het leven bracht, is het nog steeds gissen. Zijn advocate Fabienne De Smet wil er voorlopig niet op reageren. Ze kan enkel kwijt dat haar cliënt goed meewerkte tijdens het verhoor bij de onderzoeksrechter, werd aangehouden en dinsdag voor de raadkamer komt. “Emmy en Khaldoon hadden niet meteen een speciale band. Was Emmy zondagavond naar boven geweest om te klagen over geluidsoverlast of wou ze hem net helpen met zijn problematiek? Ik zie verder geen reden waarom Emmy op Khaldoons appartement was“, voegt onderbuur Josiane toe.

Zoektocht gaat vrijdag misschien verder

In een eerder verhoor had de dader zelf verklaard dat hij de lichaamsdelen op meerdere plaatsen dumpte in de Spuikom, nadat hij het lijk in stukken sneed in zijn appartement op de derde verdieping. Donderdag haalden federale politie, labo, civiele bescherming en Cel Vermiste Personen verschillende menselijke resten uit de Spuikom. De begrafenisondernemer kwam ter plaatse met een draagberrie. Volgens Alain Remue van de Cel Vermiste Personen wordt de zoektocht mogelijk ook vrijdag voortgezet.

Emmy Geboers (67), afkomstig uit de regio Lommel, was met pensioen en vroeger schooljuf van beroep. Ze is moeder van twee volwassen dochters en woonde sinds 2008, na een scheiding, op het appartement. Ze had al enkele jaren een nieuwe vriend in Gent en ook verhuisplannen samen met hem. Emmy wordt als sportief omschreven en was onder meer loopster. De vrouw was ook actief bij Beweging.net in Oostende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier