Burgemeester zet achtervolging in op fietsendief

Redactie KW

Een jonge fietsendief keek donderdagavond raar op toen hij na de diefstal van een fiets plotseling burgemeester Francis Benoit achter zich aan kreeg.

Nadat autopech ervoor had gezorgd dat de Kuurnse burgemeester zich noodgedwongen per fiets diende te verplaatsen, was zijn verbazing maar al te groot toen hij terug naar huis wilde fietsen en merkte dat zijn stalen ros was verdwenen. “Alleen mijn slot vond ik terug op de plaats waar ik mijn fiets had achtergelaten”, vertelt de Kuurnse burgemeester.

“In de buurt waar mijn fiets had gestaan, hielden zich echter een drietal jongeren op, van wie één zonder schaamte op mijn fiets zat. Toen ik opmerkte dat hij mijn fiets diende terug te geven, fietste de jongeman doodleuk weg richting Kerkstraat en Tramstatie. Ik zette al lopend de achtervolging in.” Het alerte gedrag van burgemeester Francis Benoit loonde, gezien de jongeman plotseling tot inkeer kwam en ter hoogte van de Vlaskouter de gestolen mountainbike in het gras gooide. Hij zette zijn vluchtroute te voet verder via een steegje. De fietsendief kon niet worden gevat. (NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier