Burgemeester Renaat Landuyt : “Verscherpt toezicht op wapenbezit”

Renaat Landuyt. (Foto RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

West-Vlaanderen reageert geschokt op de dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge. Is Brugge een onveilige stad geworden? Burgemeester Renaat Landuyt vraagt om geen voorbarige conclusies te trekken, maar heeft de politie intussen wel gevraagd om extra toezicht te houden op wapenbezit.

“Dit is een dramatisch einde van Brugges Mooiste Dag – de Heilig Bloedprocessie”, vertelt burgemeester Renaat Landuyt in een eerste, korte reactie. “Maar we moeten oppassen met voorbarige conclusies en zeggen dat Brugge nu een onveilige stad zou zijn. De feiten worden momenteel onderzocht, we moeten het parket haar werk laten doen en dan mogen we pas conclusies trekken. Mijn eigen, eerste reactie is : een mes bij u hebben tijdens het uitgaan, is geen goed idee. Niet enkel in Brugge, maar nergens !”

“Maar het zou ook verkeerd zijn als we dit als een eenmalig feit zouden bekijken. Als we alle feiten kennen, zullen we dit met de politie bespreken en kijken hoe we dit zullen aanpakken. Wel heb ik de politie nu al de opdracht gegeven om vanaf nu – na mijn eerdere oproep om ook extra te letten op drankmisbruik – ook verscherpt toezicht te houden op wapenbezit.”

(ON)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier