De verdachte wordt momenteel verhoord. Het gaat om een man van vreemde origine, meer kan het parket momenteel niet meegeven.

Een Kortrijkse wijkagent, die toevallig in de buurt was van fietsenzaak Spitter, werd kort voor de middag aangevallen. De agent raakte daarbij gewond, maar is buiten levensgevaar. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Dat bevestigt parketwoordvoerder Sofie Vanden Berghe.

Het incident deed zich voor aan fietsenhandel Spitter aan het spoorwegviaduct in de Zwevegemsestraat. De verdachte man kwam verward over en was wellicht onder invloed van verdovende middelen. Toen de toevallig passerende politieman hem aansprak, werd de man agressief. Collega's van de gewonde agent konden de man overmeesteren, arresteren en brachten hem weg voor verhoor. "De politie heeft een mes aangetroffen op de verdachte maar het is nog niet duidelijk of dit mes gebruikt werd om te dreigen of ook om te steken, dat maakt momenteel deel uit van het onderzoek", stelt het parket nog.

Volgens ooggetuigen kreeg de agent meerdere steken, zowel in de nek, aan het oor als in de arm. "De wijkagent werd aangevallen door een man - duidelijk buiten zichzelf en onder invloed - die kwam aangereden met de fiets. De agent kreeg drie of vier messteken te verwerken. Gelukkig waren zijn collega's snel ter plaatse, want de wijkagent - die ondertussen zijn wapen probeerde te trekken - kon niet tegen het geweld op. Het was duidelijk dat de man de agent dood wilde."

Burgemeester Vincent Van Quickenborne en korpschef Filip Devriendt kwamen ter plaatse, net als het parket. De plaats van het incident werd afgesloten. Kort na 17 uur gaf het parket aan dat het Openbaar Ministerie een onderzoeksrechter heeft gevorderd.

Burgemeester Vincent Van Quickenborne veroordeelde intussen de "laffe daad" en hoopt "dat de dader zwaar gestraft wordt."

(CLL/MVM)

Geweld tegen onze politiemensen is verwerpelijk en onaanvaardbaar. Ik had zonet contact met de familie van de agent die...

Geplaatst door Vincent Van Quickenborne op Dinsdag 21 mei 2019
© CLL
De verdachte wordt momenteel verhoord. Het gaat om een man van vreemde origine, meer kan het parket momenteel niet meegeven. Een Kortrijkse wijkagent, die toevallig in de buurt was van fietsenzaak Spitter, werd kort voor de middag aangevallen. De agent raakte daarbij gewond, maar is buiten levensgevaar. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Dat bevestigt parketwoordvoerder Sofie Vanden Berghe. Het incident deed zich voor aan fietsenhandel Spitter aan het spoorwegviaduct in de Zwevegemsestraat. De verdachte man kwam verward over en was wellicht onder invloed van verdovende middelen. Toen de toevallig passerende politieman hem aansprak, werd de man agressief. Collega's van de gewonde agent konden de man overmeesteren, arresteren en brachten hem weg voor verhoor. "De politie heeft een mes aangetroffen op de verdachte maar het is nog niet duidelijk of dit mes gebruikt werd om te dreigen of ook om te steken, dat maakt momenteel deel uit van het onderzoek", stelt het parket nog. Volgens ooggetuigen kreeg de agent meerdere steken, zowel in de nek, aan het oor als in de arm. "De wijkagent werd aangevallen door een man - duidelijk buiten zichzelf en onder invloed - die kwam aangereden met de fiets. De agent kreeg drie of vier messteken te verwerken. Gelukkig waren zijn collega's snel ter plaatse, want de wijkagent - die ondertussen zijn wapen probeerde te trekken - kon niet tegen het geweld op. Het was duidelijk dat de man de agent dood wilde."Burgemeester Vincent Van Quickenborne en korpschef Filip Devriendt kwamen ter plaatse, net als het parket. De plaats van het incident werd afgesloten. Kort na 17 uur gaf het parket aan dat het Openbaar Ministerie een onderzoeksrechter heeft gevorderd. Burgemeester Vincent Van Quickenborne veroordeelde intussen de "laffe daad" en hoopt "dat de dader zwaar gestraft wordt."(CLL/MVM)