Buren van verdachte uit Dadizele: “Nooit iets aan te merken op het gedrag van Tobias”

Jean Pierre Terryn

Intussen doet het gerucht de ronde dat het vuurwapen waarmee Elias Keegan werd gedood, gevonden werd in een haag.

Vrijdagochtend raakten nog meer details bekend over de arrestatie van Tobias D., verdachte in de dodelijke schietpartij. Leden van een speciaal interventieteam vielen woensdag binnen in de kleine woning van de 26-jarige Tobias D. in de Berkenlaan. De bewoner was op dat moment niet thuis. De hele woning werd uitgekamd.

Toen de bewoner na zijn dagtaak in Bellewaerde thuis kwam, werd hij onmiddellijk gevat. Verraste buurtbewoners van de sociale woonwijk getuigen hoe de jonge man nog een tijdlang onder bewaking op de deurdorpel moest blijven zitten. Later werd hij voor verhoor overgebracht naar het gerechtshof in Ieper. Donderdag besliste de Ieperse onderzoeksrechter voldoende aanwijzingen te hebben om de Dadizelenaar te laten arresteren.

De Berkenlaan is een smal, verpauperd straatje dat vanaf de wijk uitmondt in de Geluwestraat. Op amper een paar honderd meter verder daar vandaan situeert zich de plaats waar een nekschot Elias Keegan velde. Buren zeggen dat er eigenlijk nog nooit iets op te merken viel aan het gedrag van Tobias D. Hij ging de hele dag uit werken. Meestal kwamen zijn vriendinnetje en enkele vrienden over de vloer.

Intussen duikt in Dadizele het gerucht op dat het moordwapen, een handvuurwapen is teruggevonden. Het wapen zou gevonden zijn in de haag van de woning van een gepensioneerd huisarts in de Ketenstraat. Deze straat bevindt zich eveneens vlakbij de plaats van de aanslag. Het gerecht kon niet ontkennen of bevestigen of het wapen inderdaad is gevonden.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier