Bruno Nijs slachtoffer van zinloos geweld

© (Foto CHH)
Redactie KW

Heulenaar Bruno Nijs (55) zal zijn laat-avond-hongertje nog lang herinneren. De man werd in elkaar geslagen door vier jonge mannen. Hij is al minstens 30 dagen werkonbekwaam. “Met vier tegen één, laffer kan men niet zijn.”

Bruno was dinsdagavond rond tien uur frietjes aan het eten in Frituur Lizo toen hij bemerkte dat het viertal zat te prutsen aan zijn elektrische fiets. Hij stapte naar het viertal toe en vroeg hen om van zijn fiets af te blijven. “Je zou beter niet te hoog van je toren blazen want ik ben kickbokser”, zei de dader. Bruno antwoordde: “Waar heb je dat geleerd?” Toen kwam de dader in actie en begon Bruno zwaar toe te takelen. “Plots kreeg ik rake klappen en stampen van een van het viertal. De anderen stonden rondom mij.”

Zijn gezicht is zwaar gehavend. Onder meer een op drie plaatsen gebroken neus, een stevig toegetakelde kaak en oogwonden. Dat is wat Bruno overhoudt aan het brutale geweld. “Alles samen heeft het maar een dertigtal seconden geduurd”, zegt het slachtoffer. ‘De andere drie stonden te kijken.” Bruno ging bloedend naar zijn huis en belde dan pas de hulpdiensten. Hij bleef een nacht in intensieve zorgen.” Bruno is niet bang om terug laat op stap te gaan. “Twee zaken heb ik niet. Schrik en geld”, vertelt het slachtoffer.

Dit is niet het enige geval van zinloos geweld. Dit is de derde in een korte periode. Tijdens de Tinekesfeesten werd een jongen van 14 afgeranseld en eind september was een 16-jarige jongeman het slachtoffer van zinloos geweld. Deze beide vonden plaats in het park van Heule.

Van alle daders is nog geen spoor.

(CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier