Brugse vrouw riskeert twee jaar cel voor diefstallen en afzetterij

Redactie KW

Een 39-jarige Bruggelinge riskeert twee jaar cel, deels met uitstel, voor een hele resem diefstallen en feiten van afzetterij.

Het oudste feit waarvoor B.V. zich moet verantwoorden gaat terug tot 30 december 2016. In de Colruyt in Brugge passeerde ze toen de kassa met enkele gestolen producten. De vrouw viseerde nog meer supermarkten, maar ook een filiaal van Ici Paris XL in Oostende moest er aan geloven. Daar ging ze in augustus 2017 aan de haal met een cadeaubox.

Maar ook bij kennissen pleegde ze diefstallen. Zo ging ze tijdens een bezoekje aan een vriendin in Oostende aan de haal met haar gsm. Onderzoek, onder meer op basis van camerabeelden, linkte B.V. uiteindelijk aan liefst negentien diefstallen en ook vijf feiten van afzetterij. Zo betaalde ze enkele taxiritten niet. Haar advocate Nadia Lorenzetti drong aan op voorwaarden. “Deze vrouw heeft elf jaar met een heroïneverslaving gekampt”, stelde ze. “Maar ze is tot inkeer gekomen en vraagt een laatste kans.”

De 42-jarige vriend van B.V. staat mee terecht voor een onbetaalde taxirit en riskeert een maand cel. Twee kompanen die één keer met B.V. meegingen op dievenpad riskeren vijf maanden cel. Voor een van de twee is die straf met uitstel.

De uitspraak volgt op 17 oktober.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier