Brugse twintigers riskeren voorwaardelijke celstraf voor drugshandel

© iStock
Redactie KW

Drie Bruggelingen en een man uit Merelbeke moeten zich voor de strafrechter verantwoorden voor drugshandel. De twintigers riskeren tot achttien maanden cel.

Eind 2016 ontving de politie informatie dat A.V. (26) zich zou inlaten met drugshandel. In april 2018 kreeg het gerecht er lucht van dat de Bruggeling op grote schaal cocaïne en cannabis zou invoeren vanuit Nederland. De drugs werden verdeeld door medebeklaagden M.G. (24) en B.V. (22) uit Brugge en Merelbekenaar D.V. (28).

Op 22 oktober 2018 stelde de politie vast hoe D.V.en A.V. 100 gram cannabis leverden aan de woning van M.G. De politie viel de woning binnen waarop D.V. rake klappen uitdeelde aan een agent en A.V. probeerde te ontkomen door over de motorkap van een wagen te lopen. Een speurhond vond M.G. onder een struik in de tuin. In zijn woning vonden de speurders een Tupperwaredoos met 100 gram cannabis en een blok hasj.

Dat A.V. drugs invoerde vanuit Nederland kon nooit hard worden gemaakt, maar volgens het parket verkocht hij om de drie dagen zo’n 250 gram cannabis en dit vier maanden lang. De procureur vroeg achttien maanden voorwaardelijke celstraf. Voor M.G. en B.V. werd respectievelijk vijftien en tien maanden voorwaardelijke celstraf gevraagd. Voor D.V., die niet kwam opdagen voor het proces, vroeg de procureur vijftien maanden effectief. De uitspraak volgt op 8 oktober.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten