Brugse twintigers krijgen voorwaardelijke celstraf voor drugshandel

© Getty Images
Redactie KW

Drie Bruggelingen hebben een voorwaardelijke celstraf gekregen voor drugshandel. Een kompaan uit Merelbeke kreeg een effectieve celstraf.

In april 2018 vernam het gerecht dat Bruggeling A.V. (26) op grote schaal cocaïne en cannabis zou invoeren vanuit Nederland. De drugs werden verdeeld door Bruggelingen M.G. (24) en B.V. (22) en Merelbekenaar D.V. (28).

Op 22 oktober 2018 kwamen D.V. en A.V. 100 gram cannabis leverden aan de woning van M.G. De politie viel binnen waarop D.V. een agent aanviel en A.V. probeerde te ontkomen door over de motorkap van een wagen te lopen. Een speurhond vond M.G. onder een struik in de tuin. In zijn woning werd een Tupperwaredoos met 100 gram cannabis en een blok hasj aangetroffen.

Dat A.V. drugs invoerde vanuit Nederland kon nooit hard worden gemaakt, maar volgens het parket verkocht hij om de drie dagen zo’n 250 gram cannabis en dit vier maanden lang. A.V. kreeg in de Brugse strafrechtbank achttien maanden voorwaardelijke celstraf. M.G. en B.V. kregen respectievelijk vijftien en twaalf maanden voorwaardelijk. D.V., die niet kwam opdagen voor zijn proces, kreeg vijftien maanden effectief. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier