Brugse politie voert onderzoek naar fietsdieven in Sint-Andries en Sint-Pieters

Via één van de garageboxen die niet gesloten was, raakten de dieven in een andere. Waar ze meteen aan de slag gingen. © GF
Redactie KW

De politie van Brugge onderzoekt inbraken in verschillende garages in Sint-Andries en Sint-Pieters. De dieven hebben het telkens gemunt op fietsen. Ze gingen al met elf fietsen, waarvan twee elektrische, aan de haal.

Dieven hebben sinds vorige week al in verschillende garages in Sint-Andries en Sint-Pieters ingebroken. Ze gingen aan de haal met negen fietsen en een oldtimer Vespa. De politie is op de hoogte van de verschillende diefstallen en is een onderzoek gestart.

Verband?

“Er wordt onderzocht of er een verband is tussen de diverse feiten”, zegt Lien Depoorter, woordvoerster van de Brugse politie. “Meer kunnen we er momenteel niet over kwijt.”

De feiten dateren van vorige week donderdag- en vrijdagnacht. De dieven sloegen toen in twee garages langs de Diksmuidse Heirweg in Sint-Andries toe. Daar stalen ze twee elektrische fietsen. En ook in enkele garageboxen langs de Gistelsesteenweg in Sint-Andries werd ingebroken. Daar namen ze in totaal zes fietsen mee.

Vespa

“Via één van de garageboxen die niet gesloten was, raakten ze in de andere”, zegt een slachtoffer. “Ze namen verschillende fietsen mee. Bij ons waren er twee verdwenen. Voor de rest lieten ze alles ongemoeid.”

Nog in Sint-Andries werd een oldtimer Vespa uit een garage in de Sint-Baafsstraat gestolen. Die is niet meer rijvaardig, maar de eigenares looft toch een financiële beloning uit voor de gouden tip. Tot slot braken de dieven ook binnen in een garage in Fort Lapin. Daar konden ze drie fietsen buit maken. (TLEG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier