Brugse politie op zoek naar dievenbende die mobilhomes en caravans teistert

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De politie is op zoek naar een dievenbende die het op mobilhomes en caravans in het Brugse gemunt heeft. Afgelopen week sloegen ze minstens zeven keer toe op één nacht. Vooral op camping Memling in Brugge waren ze actief. “Ze werden gefilmd”, klinkt het daar.

Dat bestelwagens vaak het doelwit zijn van inbrekers was al langer geweten. Maar bij de politie van Brugge werden ze recentelijk met een nieuw fenomeen geconfronteerd. Daar viseerden inbrekers namelijk caravans en mobilhomes. Op één nacht tijd sloegen ze vorige week zes keer toe. Ze hadden het daarbij voornamelijk op geld, smartphones en kledij gemunt.

De daders sloegen op twee verschillende plaatsen toe. Op camping Memling in de Veltemweg in Sint-Kruis braken ze in twee caravans en twee kampeerwagens binnen. “Ze maakten telkens een gaatje naast het slot en konden het zo open breken“, klinkt het op de camping. “Op de camerabeelden is te zien hoe ze dat doen. Het duurt telkens twee à vijf minuten voor hen om binnen te raken. Vaak lagen de eigenaars gewoon in hun camper te slapen. Ze hadden dus echt wel lef. Maar in de meeste gevallen graaiden ze gewoon snel mee wat ze konden grijpen.”

Ook wat verderop in de Bargeweg sloegen de daders hun slag. Daar is een camperparking. “Daar werd in twee mobilhomes ingebroken. Bij een derde bleef het bij een poging”, zegt Lien Depoorter, woordvoerster van de Brugse politie. “Of die ook allemaal met elkaar verband houden, wordt verder onderzocht.”

Specifieke preventietips voor mobilhomes of caravans heeft de politie niet meteen. “Dat zijn zo’n beetje dezelfde als bij een woning. Zorg ervoor dat je het een bewoonde indruk geeft. En ook sociale controle is belangrijk. Iets dat op campings toch aanwezig zou moeten zijn. Merk je iets verdacht op, aarzel dan niet om ons te contacteren”, klinkt het.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier