Brugse politie lanceert webformulier voor schadevergoeding criminaliteit door transmigranten

© PDV
Redactie KW

Lokale Politie Brugge pakt uit met een online invulformulier waarbij slachtoffers van schade door, vermoedelijk, transmigranten een aanvraag tot schadevergoeding kunnen indienen.

Heel wat inwoners van Zeebrugge, maar ook van de noordelijke Brugse polderdorpen Zwankendamme en Lissewege werden de voorbije maanden slachtoffer van kleine criminaliteit die vermoedelijk door transmigranten werd gepleegd. Deze bewoners, maar ook tweedeverblijvers, kunnen een beroep doen op het ‘Schadefonds Zeebrugge’. Ook Zeebrugse bedrijven en organisaties die op dezelfde manier schade leden, kunnen aankloppen bij dat fonds.

Maximum 500 euro

Om een en ander efficiënt en vlot toegankelijk te maken, werd door Lokale Politie Brugge een webformulier gelanceerd. Het formulier is te vinden op de website van politie Brugge of je kan ook rechtstreeks surfen naar https://www.politiebrugge.be/schadefonds-zeebrugge.

“Het is wel belangrijk om alle velden accuraat in te vullen”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter. “De slachtoffers kunnen rekenen op een schadevergoeding van maximum 500 euro. Er zijn wel enkele voorwaarden. Zo moet je zo snel mogelijk aangifte doen bij de politie na het opmerken van de schade. Die schade kan overigens heel divers zijn: schade aan voertuigen, huizen, strandcabines, tuinhuisjes en dergelijke meer. Je kan alleen een vergoeding aanvragen als je niet op een andere manier verzekerd bent en je thuis, strandcabine of wagen bovendien goed afgesloten waren.”

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier