https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brugse politie en mariniers eventjes in hoogste staat van paraatheid

De voortvluchtige soldaat Jurgen Konings.
De voortvluchtige soldaat Jurgen Konings.
Stefan Vankerkhoven

Donderdagavond verkeerden de Brugse politie en het personeel van de marinekazerne in Sint-Kruis eventjes in hoogste staat van paraatheid. Er was immers een tip binnen gekomen dat de voortvluchtige Limburgse militair Jurgen Konings in Brugge gespot was. Vals alarm, bleek nadien.

Terwijl de klopjacht op de gewapende militair Jurgen Konings (46), een Anderlecht-supporter met extreemrechtse sympathieën, in Limburg nog volop aan de gang was, kreeg de Brugse politie donderdag een melding dat de voortvluchtige soldaat in Brugge gezien was. Hij zou van de trein afgestapt zijn in Brugge.

De lokale politie ondernam meteen actie. Ook de marinebasis in Sint-Kruis kreeg extra bewakingsposten. Want in zijn afscheidsbrieven had Jurgen Konings gedreigd met wraak tegen virologen, politici en het leger. Patrouilles speurden naar mogelijke verdachten. “Er werden ook camerabeelden bekeken, maar nergens vonden we een spoor van de verdachte. Wellicht had de persoon die de politie verwittigde iemand gezien die een beetje op Jurgen Konings geleek. ‘t Was dus vals alarm”, zegt Lien Depoorter, woordvoerder van politie Brugge.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.