https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Rouwhoekje en herdenkingsmoment in school Element voor Milan (15)

De leerlingen van de school Element in Sint-Andries zijn zwaar aangeslagen na de gewelddadige dood van een medeleerling. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

De leerlingen van de school Element in de Oorlogsvrijwilligerslaan in Sint-Andries zijn zwaar aangeslagen na de dood van hun 15-jarige medeleerling en klasgenoot Milan. Er is een rouwhoekje ingericht en er was maandagochtend een herdenkingsmoment. CLB en Slachtofferhulp zorgen voor de begeleiding van de klasgenoten van Milan.

Zaterdagavond postte directeur Annelore Delbecque van Element, een secundaire school voor jongeren met gedrags-en emotionele kwetsbaarheden die een normale tot hoge begaafdheid hebben, op de Facebook-pagina van de school het volgende bericht: “Ik wil jullie bewust even storen op zaterdagavond. Soms staat het leven stil, letterlijk … De jongen van 15 die in Oostkamp om het leven kwam de voorbije nacht is een leerling van Element.”

“Wellicht volgen nu de foute associaties, oja, leerling in een type 3-school, meewarig de schouders ophalen, ‘niet te verwonderen’, en weer verder. Het leven staat stil, we zien de enorme kwetsbaarheid van onze jongeren en wat ook het verhaal mag zijn, het is een grote kwetsbaarheid hen door het leven gegeven, niet gekozen.”

“Vanuit deze kwetsbaarheid gebeurt er zoveel wat niet zou moeten gebeuren … dit stemt ons droevig maar geeft ons anderzijds de opdracht voluit te gaan voor een aanpak binnen onze type 3-scholen, maar ook een aanpak die de school overstijgt.”

Rouwplek

“Milan was een prachtige jongeman met een enorm potentieel. Hij was lief, behulpzaam, beleefd, respectvol, slim en vond de kracht om met ons in verbinding te gaan. We zetten een rouwplek op in onze school en zullen onze ouders en jongeren ondersteunen in deze moeilijke periode. Onze gedachten gaan uit naar de mama, familie en vrienden van Milan.”

Volgens een leerkracht zijn de leerlingen zwaar aangeslagen door de dood van Milan: “Het schoolteam doet nu alles om de leerlingen te begeleiden.”

Greet Verleye, woordvoerder van de Brugse scholengroep !mpact, waartoe Element behoort, bevestigt dit: “Er zijn na de feiten, die niet op school gebeurd zijn, meteen stappen ondernomen. Vanuit de school is er contact opgenomen met de ouders en de familie van de overleden leerling. Daarna zijn ook de ouders van alle leerlingen opgebeld. CLB en Slachtofferhulp zijn ingeschakeld, er is overleg geweest met iedereen die kon helpen. Maandagmorgen was er voor de leerlingen een herdenkingsmoment op school. Leerlingen met vragen krijgen persoonlijke begeleiding.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.