Brugse jongerenbende carjackte twee auto’s in drie dagen tijd

Redactie KW

Bij een jonge vrouw van 21 gingen ze daarbij trouwens wel erg hardhandig te werk. Zo duwden ze onder andere een vod in haar mond om haar het zwijgen op te leggen.

Twee auto’s gecarjackt en evenveel slachtoffers gemaakt in drie dagen tijd. Dat is het trieste rapport van een jongerenbende uit Brugge en omstreken. De politie kon hen afgelopen weekend na een zoektocht van enkele dagen inrekenen. Het gaat om tieners tussen 16 en 19 jaar oud. Drie jongens en twee meisjes. Zij sloegen één slachtoffer in elkaar en sloten het andere op in een garagebox.

“Veel schuldinzicht hadden ze niet”

Zondagmiddag 10 april. De vijf jongeren overvallen een 21-jarig jongedame aan een garagebox in Brugge. Sommigen van hen kenden haar en lokten haar met een list naar de garagebox. Eenmaal ze daar was, namen ze haar gsm en de sleutels van de wagen van een vriend af. Ze probeerde zich nog even te verzetten, maar kreeg enkele rake klappen. Twee jongens knepen haar keel dicht en staken een vod in haar mond, zodat ze niet om hulp kon roepen. Daarna sloten ze de garagebox en lieten het meisje daar achter. “Eén van die gasten vroeg haar nadien nog via Facebook of ze de garage wel goed had gesloten als ze bevrijd was”, zegt een vriend van het slachtoffer en de eigenaar van de wagen. “Veel schuldinzicht hadden ze dus niet.”

Eén van die gasten vroeg haar nadien nog via Facebook of ze de garage wel goed had gesloten als ze bevrijd was

De vijf jongeren reden met de wagen naar Gent, maar maakten het daar nogal bont. Maandag vond de politie de Ford Fiësta behoorlijk gehavend terug. Hij stond verkeerd geparkeerd, de zijspiegel was er met ducttape aan geplakt en twee banden stonden plat. “Ik gok dat ze ergens waren tegen gereden en niet meer verder konden”, zegt de eigenaar, die anoniem wenst te blijven. “Het gaat om een oude wagen van 2001. Hij kon nochtans wel tegen een stootje.”

Weggelopen uit gesloten instelling

De vreemde tocht van de jongeren, waarvan er twee bovendien waren weggelopen uit de gesloten instelling van Waasmunster, ging vervolgens naar Hasselt. Daar werden ze dinsdagavond opgepikt door Jan Clerinx (25). Ze maakten hem wijs dat ze op weg waren naar Amsterdam maar hun trein gemist hadden. Hij gaf hen goedbedoeld een lift, maar toen hij ze in Tongeren afzette ging het mis. Ze sloegen hem bont en blauw en gingen aan de haal met zijn Fiat Punto.

De politie kon de jonge bende uiteindelijk helemaal oprollen. In de loop van vorige week werden al één meerderjarige en één minderjarige gevat. Afgelopen weekend konden de andere drie bij de kraag gevat worden. De twee meerderjarige jongens Dylan V. (19) en Peter D.W. (18) werden door de onderzoeksrechter aangehouden en zitten in de cel. De drie andere werden naar een gesloten jeugdinstelling gebracht.

(TLG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.