Brugse horecabaas voorlopig niet naar correctionele rechtbank

Voorlopig wordt de Brugse horecabaas Philip Calleeuw niet wegens fiscale fraude en witwaspraktijken verwezen naar de correctionele rechtbank. Dat heeft de Brugse raadkamer beslist.

© Benny Proot

Het dossier is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Mr. Dirk Peeters en Matthias Lierman, de advocaten Philip Calleeuw, hebben immers een verzoekschrift ingediend, met tal van vragen over het gevoerde gerechtelijk onderzoek. “Zowel inhoudelijke als procedurevragen”, zegt meester Dirk Peeters. Met andere woorden : de verdediging laat uitschijnen dat federale politie en fiscus tijdens de huiszoekingen bij Philip Calleeuw en zijn echtgenote Dominique De Vadder hun boekje te buiten zijn gegaan.

Philip Calleeuw stelt in zijn zeven Brugse horecazaken 120 mensen tewerk. Zijn imperium telt onder meer hotel ‘t Putje, brasserie Tom Pouce op de Burg en hotel Duc de Bourgogne op het Huidenvettersplein. Drie of vier van zijn etablissementen staan te koop. Volgens meester Peeters heeft die verkoop totaal niks te maken met het gerechtelijk onderzoek lastens zijn cliënt.

(SVK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.