Op 14 februari 2016 was op camerabeelden te zien hoe S.D. het bij Club D aan de stok kreeg met een klant. In het tumult deelde de amateurbokser een vuistslag uit aan de klant. Ook op 21 mei 2016, 29 oktober 2017 en 22 december 2017 zou de toenmalige buitenwipper bij gelijkaardige incidenten betrokken zijn geweest.

Bij de feiten in mei 2016 liep het slachtoffer onder andere een neusbreuk en een hersenschudding op. Op de zitting verklaarde de man dat hij sindsdien aan chronische hoofdpijn lijdt. D.C. vorderde een schadevergoeding van bijna 19.000 euro.

Het OM hekelde de houding van de beklaagde, die nooit kwam opdagen voor verhoor. "Men hoopt zo de dans te ontspringen. Het is telkens niets meer of minder dan een figuurlijke middelvinger naar justitie", aldus procureur Lode Vandaele. Ook op het proces was S.D. niet aanwezig.

De verdediging vroeg de vrijspraak voor twee van de vier vechtpartijen. Meester Joris Van Maele plaatste vooral vraagtekens bij de warrige verklaringen van de burgerlijke partij. Het slachtoffer beweerde zelfs eens dat de dader van Oost-Europese origine was, terwijl S.D. Angolese roots heeft. Met bepaalde lichamelijke klachten kwam D.C. ook pas in latere verhoren op de proppen. De verdediging benadrukte ten slotte dat de beklaagde een nieuw leven heeft opgebouwd en niet meer als portier werkt.

De rechter doet uitspraak op 3 januari.

(Belga)

Op 14 februari 2016 was op camerabeelden te zien hoe S.D. het bij Club D aan de stok kreeg met een klant. In het tumult deelde de amateurbokser een vuistslag uit aan de klant. Ook op 21 mei 2016, 29 oktober 2017 en 22 december 2017 zou de toenmalige buitenwipper bij gelijkaardige incidenten betrokken zijn geweest.Bij de feiten in mei 2016 liep het slachtoffer onder andere een neusbreuk en een hersenschudding op. Op de zitting verklaarde de man dat hij sindsdien aan chronische hoofdpijn lijdt. D.C. vorderde een schadevergoeding van bijna 19.000 euro.Het OM hekelde de houding van de beklaagde, die nooit kwam opdagen voor verhoor. "Men hoopt zo de dans te ontspringen. Het is telkens niets meer of minder dan een figuurlijke middelvinger naar justitie", aldus procureur Lode Vandaele. Ook op het proces was S.D. niet aanwezig.De verdediging vroeg de vrijspraak voor twee van de vier vechtpartijen. Meester Joris Van Maele plaatste vooral vraagtekens bij de warrige verklaringen van de burgerlijke partij. Het slachtoffer beweerde zelfs eens dat de dader van Oost-Europese origine was, terwijl S.D. Angolese roots heeft. Met bepaalde lichamelijke klachten kwam D.C. ook pas in latere verhoren op de proppen. De verdediging benadrukte ten slotte dat de beklaagde een nieuw leven heeft opgebouwd en niet meer als portier werkt.De rechter doet uitspraak op 3 januari.(Belga)