Brugs duo dat jongen kaakbeenbreuk schopte in Astridpark voor rechter

Twee Bruggelingen die in het Astridpark een jongeman bewusteloos schopten terwijl ze onder voorwaarden stonden, zijn voor de strafrechter verschenen. Het 22-jarige slachtoffer liep een kaakbeenbreuk op en was zes weken werkonbekwaam.

© Getty Images/iStockphoto

Op 7 augustus 2017 keerde de 22-jarige Moulhelm L. huiswaarts na een partijtje voetbal in het Brugse Astridpark. De jongeman kruiste er het pad van Michiel V. (25), een Bruggeling met wie hij al enkele jaren in onmin leefde omwille van een vrouwenkwestie.

V. riep hem om even te wachten, maar L. negeerde hem en liep verder. Het volgende moment werd de jongeman aangevallen door V. en zijn kompaan Zeno B. (25). Met ontbloot bovenlijf sloegen de twee Bruggelingen hun stadsgenoot bewusteloos en schopten hem meermaals tegen het hoofd terwijl hij op de grond lag. “Ik ga je doodstampen”, zou V. daarbij geroepen hebben. “Mijn cliënt moest in het ziekenhuis een zware operatie ondergaan en was zes weken arbeidsongeschikt”, aldus advocate Naima Bouslama, die een voorlopige schadevergoeding vroeg van 1.000 euro.

Sinds de feiten is L. niet meer dezelfde. “Sporten lukt niet meer zo goed als vroeger en als ik over straat loop ben ik niet op mijn gemak“, getuigde hij. De procureur omschreef Michiel V. en Zeno B. als onverbeterlijke vechtersbazen. “De beide beklaagden liepen al meerdere veroordelingen op voor geweld en stonden op het moment van de feiten zelfs onder voorwaarden”, stelde ze.

Voor Zeno B. vroeg ze een jaar celstraf. Voor Michiel V., die het zwaarste strafblad meezeult, vroeg ze vijftien maanden cel. Tot ergernis bij de procureur en de advocate van het slachtoffer beweerde V. dat het slachtoffer de feiten uitlokte. “Hij heeft zelf de eerste slag uitgedeeld”, klonk het. V. vroeg een werkstraf, terwijl Zeno B. voor de vrijspraak ging. “Hij heeft zelf geen klappen uitgedeeld”, stelde zijn advocaat.

De uitspraak volgt op 17 juni.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.