Bruggelinge die zoon in de rug stak met keukenmes krijgt 80 uur werkstraf

Redactie KW

Een 51-jarige Bruggelinge heeft van de rechter 80 uur werkstraf gekregen omdat ze haar zoon tijdens een ruzie met een keukenmes in de rug stak.

Op 20 januari vorig jaar ging J.T. (51) in de clinch met haar zoon in haar woning in Jezuïetengoed in Brugge. Daarbij stak de vrouw haar zoon in de onderrug met een keukenmes. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar was niet in levensgevaar. De politie trof zijn moeder aan bij de buren. Ze had het mes bij zich en gaf toe dat ze gevochten had.

Volgens de zoon heeft zijn moeder financiële problemen en ging de ruzie over geld. Toen hij merkte dat ze de ontmoeting stiekem aan het filmen was met haar smartphone zou de ruzie uit de hand zijn gelopen. “De beklaagde krabde in zijn gezicht en beet hem in de handen opdat hij de gsm zou loslaten”, verduidelijkte de procureur. “Toen dit niet lukte liep ze naar de keuken om een mes. Na de messteek sloeg ze ook nog een stok, die diende om het zolderluik te openen, op de rug van het slachtoffer kapot. “

J.T. zelf draaide de rollen om. Ze stelde dat haar zoon kwalijke roddels verspreidde over zijn zus. Naar eigen zeggen wou ze beelden van het gesprek doorsturen naar haar dochter en toen haar zoon dit merkte zou hij door het lint zijn gegaan. “Hij greep me bij de keel en duwde me in de zetel”, snikte ze tijdens het proces. “Ik kon de politie niet bellen omdat hij mijn gsm had. Toen heb ik dat mes genomen. Ik wou gewoon dat hij wegging.” Volgens J.T. sloeg de zoon na de messteek de stok op haar elleboog kapot.

Mathieu Langerock, de advocaat van J.T., drong aan op de gunst van de opschorting. “Die ruzie had niets met geld te maken, want mijn cliënte heeft geen financiële problemen”, pleitte hij. “Ze wou enkel dat haar zoon, die gekend staat voor geweld, stopte met roddels te verspreiden. Ze handelde uit colère en onmacht.”

Hoewel de procureur een positief advies gaf voor de opschorting, gaf de rechter J.T. donderdag 80 uur werkstraf. De zoon stelde zich geen burgerlijke partij in de zaak.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier