Bruggeling vrijuit voor verkrachting en poging doodslag na “ruwe seks” met ex

© Getty Images
Redactie KW

Een 33-jarige Pool heeft in de Brugse rechtbank twee jaar celstraf met uitstel gekregen voor slagen en verwondingen aan zijn ex-vriendin. De man stond ook terecht voor verkrachting en poging doodslag, maar dat acht de rechter niet bewezen.

In januari zette M.M. (29) een punt achter haar relatie met M.K. (33). De vrouw kon het verbale en fysieke geweld van haar vriend niet meer aan. Maar uit financiële overwegingen bleven de twee samenwonen op hun appartement in de Gouden-Handstraat in Brugge, weliswaar met aparte slaapkamers.

Op 9 februari kwam K. omstreeks 4 uur ‘s nachts dronken thuis en zou hij zijn ex tot brutale seks hebben gedwongen. Volgens de advocaat van de vrouw probeerde hij haar achteraf ook nog te verstikken met een kussen. “Mijn cliënte heeft vijftien minuten lang gevochten voor haar leven en kon gelukkig naar de buren vluchten”, pleitte meester Filip Ducheyne.

“Kussen tegen geluidsoverlast”

De procureur vroeg 37 maanden cel voor K. Maar de man ontkende met klem dat hij zijn ex tot seks dwong of haar dood wou. “Mevrouw heeft zelf toegegeven dat ze had ingestemd met seks”, stelde advocaat Alexander Verstraete. “Het ging er ruw aan toe en dat kussen diende enkel om te verhinderen dat ze te luid zou roepen. De buren hadden daar al over geklaagd. Mijn cliënt heeft het kussen zelf weer weggenomen.”

De rechter oordeelde vrijdag dat het niet is aangetoond dat de vrouw niet had ingestemd met de seks. Dat M.K. haar wou doden, achtte de rechter evenmin bewezen. M.K. werd wel schuldig bevonden aan een eerder feit van slagen en verwondingen aan zijn ex en kreeg hiervoor twee jaar celstraf met uitstel waarvan enkel de voorhechtenis effectief. In principe mag K. dus vrijdagavond de gevangenis verlaten. Zijn ex had een schadevergoeding gevraagd van 40.000 euro, maar in het licht van de uitspraak hield de rechter het op 1.100 euro. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier