Na de relatiebreuk in april 2019 begon P. zijn ex-partner steeds vaker lastig te vallen. Zo brak hij in juni binnen in haar appartement, om er kaders met foto's van hun kind te stelen. Die zomer bestookte de beklaagde het slachtoffer ook dagelijks met berichten. In november trapte hij ook nog de voordeur van haar appartement in.

Ondertussen had de familierechtbank bij verstek beslist dat P. zijn tweejarig zoontje hoogstens nog een middag per week onder toezicht mocht zien. Toen de beklaagde daar op 3 december van op de hoogte werd gebracht, ging hij pas echt door het lint. Voor de voordeur van haar appartement stak P. zelfs een valies van een andere bewoner van het gebouw in brand. Ook na de tussenkomst van de politie bleef de man bedreigingen uiten.

N.P. mocht na twee maanden voorhechtenis de gevangenis al verlaten, maar zit sinds april opnieuw in de cel. Hij schond immers zijn voorwaarden door toch weer een sms te sturen naar zijn ex-vriendin. Zijn advocate Fabienne De Smet benadrukte dat haar cliënt enkel voldoende contact wilde met zijn zoontje. "Die kaders heeft hij trouwens teruggebracht, nadat hij de foto's gekopieerd had. Zijn stoppen zijn op 3 december inderdaad doorgeslagen, maar dit was misschien allemaal niet gebeurd als mevrouw zich flexibeler had opgesteld." De advocate kon zich vinden in een voorwaardelijke straf of een werkstraf.

De rechter doet uitspraak op 31 juli.

(Belga)

Na de relatiebreuk in april 2019 begon P. zijn ex-partner steeds vaker lastig te vallen. Zo brak hij in juni binnen in haar appartement, om er kaders met foto's van hun kind te stelen. Die zomer bestookte de beklaagde het slachtoffer ook dagelijks met berichten. In november trapte hij ook nog de voordeur van haar appartement in.Ondertussen had de familierechtbank bij verstek beslist dat P. zijn tweejarig zoontje hoogstens nog een middag per week onder toezicht mocht zien. Toen de beklaagde daar op 3 december van op de hoogte werd gebracht, ging hij pas echt door het lint. Voor de voordeur van haar appartement stak P. zelfs een valies van een andere bewoner van het gebouw in brand. Ook na de tussenkomst van de politie bleef de man bedreigingen uiten.N.P. mocht na twee maanden voorhechtenis de gevangenis al verlaten, maar zit sinds april opnieuw in de cel. Hij schond immers zijn voorwaarden door toch weer een sms te sturen naar zijn ex-vriendin. Zijn advocate Fabienne De Smet benadrukte dat haar cliënt enkel voldoende contact wilde met zijn zoontje. "Die kaders heeft hij trouwens teruggebracht, nadat hij de foto's gekopieerd had. Zijn stoppen zijn op 3 december inderdaad doorgeslagen, maar dit was misschien allemaal niet gebeurd als mevrouw zich flexibeler had opgesteld." De advocate kon zich vinden in een voorwaardelijke straf of een werkstraf.De rechter doet uitspraak op 31 juli.(Belga)