Bruggeling pleegt eerste inbraak op 69-jarige leeftijd (in stamcafé)

Hij trok een muts over zijn hoofd en sloeg met een koevoet enkele ruiten in. © GF
Redactie KW

Een 69-jarige Bruggeling staat in de Brugse rechtbank terecht voor een inbraak in café De Chalet langs de Gistelse Steenweg in Sint-Andries.

Opmerkelijk: ondanks zijn gevorderde leeftijd was W.H. aan zijn proefstuk toe. De feiten dateren van begin juli. Om redenen die hij niet kon verklaren in de rechtbank besloot W.H. in te breken in het café waar hij al veertien jaar als stamgast over de vloer kwam. Hij trok een muts over zijn hoofd en sloeg met een koevoet enkele ruiten in. Maar een getuige had alles gezien en van zodra H. weer buitenkwam werd hij door de politie geklist.

“Nochtans is hij amper een seconde binnen geweest in het café”, pleitte zijn advocate. “Hij sloeg meteen in paniek en keerde op zijn stappen terug.” De rechter wou weten wat de man bezield heeft om op zijn leeftijd én met een goed pensioen zijn blanco strafblad op het spel te zetten. Maar de man moest hem het antwoord schuldig blijven. “Dan houden we het op een jeugdzonde”, grapte de rechter, die de zaak uitstelde naar 16 december. Intussen moet H. de schade vergoeden.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier