Bruggeling ontkent dat hij ex verkrachtte en probeerde te verstikken met kussen

© iStock
Redactie KW

Een 33-jarige Pool riskeert in de Brugs rechtbank 37 maanden celstraf omdat hij zijn ex-vriendin brutaal verkracht zou hebben en proberen te verstikken met een kussen. De man ontkent dit. “Het ging om ruwe seks met wederzijdse toestemming.”

In januari zette slachtoffer M.M. (29) een punt achter haar relatie met Michal K. (33). De vrouw kon het verbale en fysieke geweld van haar vriend niet meer aan. Maar uit financiële overwegingen bleven ze samenwonen op hun appartement in de Gouden-Handstraat in Brugge, weliswaar met aparte slaapkamers.

Op 9 februari liep het echter zwaar fout toen K. omstreeks 4 uur ‘s nachts dronken thuiskwam. Hij zag nog licht branden in de kamer van zijn ex en zou haar volgens het parket tot brutale seks hebben gedwongen. “Hij probeerde mijn cliënte ook te verstikken met een kussen“, pleitte advocaat Filip Ducheyne maandag. “Ze heeft 15 minuten lang gevochten voor haar leven en kon gelukkig naar de buren vluchten. Ze wordt nog altijd geplaagd door nachtmerries en vertrouwt geen mannen meer.” Naast een schadevergoeding van ruim 40.000 euro vroeg meester Ducheyne ook een contactverbod.

De procureur vroeg 37 maanden cel voor K., die zelf met klem ontkent dat hij zijn ex verkrachtte en probeerde te doden. “Ze stemde die nacht wel degelijk in met seks”, stelde advocaat Alexander Verstraete. “Dat heeft ze zelf toegegeven tijdens een tweede verhoor. Het ging er ruw aan toe en om te verhinderen dat zijn ex te luid zou roepen duwde hij een kussen op haar mond. De buren hadden immers al geklaagd over lawaaihinder. Mijn cliënt heeft het kussen zelf weer weggenomen. Mocht mijn cliënt haar werkelijk hebben willen doden zou die kleine, tengere vrouw nooit zijn kunnen ontsnappen.” De uitspraak volgt op 28 augustus. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier