Bruggeling krijgt levenslang voor drugssmokkel in Cambodja

De dertiger werd in januari gearresteerd op de luchthaven van de Cambodjaanse hoofdstad. © MM
Redactie KW

Een 34-jarige Bruggeling is in Cambodja veroordeeld tot een levenslange celstraf en een boete van 17.000 euro voor het binnensmokkelen van 1 kilo cocaïne in het land.

De dertiger werd in januari gearresteerd op de luchthaven van de Cambodjaanse hoofdstad. Hij kwam van Brazilië. In zijn bagage werd meer dan een kilo cocaïne aangetroffen. De man schreeuwde aanvankelijk zijn onschuld uit en verklaarde dat hij de koffer zo had gekocht met de drugs in.

Een uitleg waar de plaatselijke autoriteiten geen oor naar hadden. Ze staken de Bruggeling, die al enkele jaren een gezin heeft in Cambodja, in de cel in afwachting van zijn proces. Vrijdag werd hij dus schuldig verklaard nadat hij vorige maand over ging tot bekentenissen. Volgens hem was het de eerste keer dat hij drugs smokkelde en was hem 25.000 euro beloofd. Dat komt hem nu wel heel duur te staan.

Volgens de man was het de eerste keer dat hij drugs smokkelde en was hem 25.000 euro beloofd.
Volgens de man was het de eerste keer dat hij drugs smokkelde en was hem 25.000 euro beloofd.© MM

Zijn vrienden en familie in België reageren vol ongeloof en roepen op om de Bruggeling te blijven steunen. Hij kan ook nog beroep aantekenen tegen de straf. Of dat veel zal uithalen, is een andere vraag. In Cambodja treden ze zeer hard op tegen drugssmokkel.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier