Bruggeling in de cel omdat hij wou afspreken met 12-jarig meisje

Redactie KW

Een 37-jarige Bruggeling zit in de cel op verdenking van grooming. De man leerde een 12-jarig meisje online kennen en sprak na een tijdje effectief met haar af. Maar in plaats van het meisje kwam de politie opdagen en werd de man in de boeien geslagen.

De Brugse man had zich zijn dag afgelopen woensdag wel anders voorgesteld. Hij had al een hele tijd contact met een minderjarig meisje op het internet. Na heel wat gesprekken en het heen en weer sturen van foto’s en video’s vond hij haar bereid om ook in het echt met elkaar af te spreken. En dat zou woensdag ook effectief gebeurd zijn als de politie niet op tijd was opgedaagd. Zij konden de man voor het afspraakje inrekenen.

Hoe de speurders precies op de hoogte waren van de geheime afspraak tussen de dertiger en het meisje is niet helemaal duidelijk. Feit is wel dat de 37-jarige man – zelf vader van twee kinderen – via sociaalnetwerksites Facebook en Instagram met het meisje in contact. Zij is nochtans slechts 12 jaar oud. “Maar tegen mij had ze gezegd dat ze 17 jaar was”, verklaarde de man. “Ik wist dus helemaal niet dat ze nog zo jong was.”

Grooming

De onderzoeksrechter besliste om hem aan te houden op verdenking van “grooming”. Dat is een term die gebruikt om de voorbereiding van een pedofiel aan te duiden. Volwassen mannen contacteren hun minderjarige slachtoffers in dat geval online. Daar winnen ze hun vertrouwen en proberen ze hun seksuele remmingen te verminderen. Om uiteindelijk in het echte leven met de kinderen af te spreken.

De man geeft de gesprekken en het contact toe, maar ontkent dat hij wist dat het meisje amper 12 jaar oud was. Zijn advocaat Bart Bleyaert wenste nog niet op de zaak te reageren. “Ik wil enkel benadrukken dat de afspraak niet is doorgegaan. Door het kordate optreden van de politiediensten”, zegt hij.

(TLE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier