https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bruggeling die vier keer betrapt werd met verboden wapen krijgt achttien maanden celstraf

Redactie KW

Een 34-jarige Bruggeling heeft achttien maanden gevangenisstraf gekregen voor bezit van verboden wapens.

Op 16 november 2017 stond Kenneth B. met een mes te zwaaien tijdens een ruzie in Torhout. In zijn rugzak trof de politie ook nog een dolk aan. B. beweerde dat hij op weg was naar een vriend om die te verkopen. Twee maanden eerder zwaaide B. met een luchtdrukpistool op de trein in Knokke en verklaarde hij aan de politie dat hij gaan oefenen was in een Brugse schietclub. En bij een winkeldiefstal in Brugge begin 2018 had de man een vouwmes, een breekmes en een schaar bij zich. Enkele maanden later bleek hij bij een vechtpartij in Brugge een wapenstok bij zich te hebben. Die hoorde zogezegd toe aan een vriendin en wou hij net teruggeven.

“Telkens heeft de beklaagde een onnozele uitleg klaar voor de verboden wapens die hij bij zich heeft”, foeterde de procureur tijdens het proces in de Brugse rechtbank. “Deze agressieve man liep eerder al vijftien veroordelingen op voor onder meer drugs, diefstal, geweld en verkeersinbreuken. Hij vormt een gevaar voor de maatschappij.” Dat hij zijn wapens ook durft te gebruiken bewees B. vorige maand toen hij bij feiten in Blankenberge een vrouw in het oog raakte met een loodjesgeweer. Voor die feiten zit hij momenteel in de gevangenis.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten