Bruggeling die tot vier keer toe betrapt werd met verboden wapens riskeert 20 maanden cel

Een 34-jarige Bruggeling met een flink gevuld strafregister riskeert opnieuw twintig maanden cel voor bezit van verboden wapens.

Op 16 november 2017 stond Kenneth B. met een mes te zwaaien tijdens een ruzie in Torhout. In zijn rugzak trof de politie ook nog een dolk aan. B. beweerde dat hij op weg was naar een vriend om die te verkopen.

Twee maanden eerder zwaaide B. met een luchtdrukpistool op de trein in Knokke en verklaarde hij aan de politie dat hij gaan oefenen was in een Brugse schietclub. Bij een winkeldiefstal in Brugge begin 2018 had de man een vouwmes, een breekmes en een schaar bij zich. Enkele maanden later bleek hij bij een vechtpartij in Brugge een wapenstok bij zich te hebben. Die hoorde zogezegd toe aan een vriendin en wou hij net teruggeven. “Telkens heeft de beklaagde een onnozele uitleg klaar voor de wapens die hij bij zich heeft”, foeterde procureur Mike Vanneste.

“Deze agressieve man liep eerder al vijftien veroordelingen op voor onder meer drugs, diefstal, geweld en verkeersinbreuken. Hij vormt een gevaar voor de maatschappij. Ik vorder 20 maanden cel.”

Dat hij zijn wapens ook durft te gebruiken bewees B. eerder deze week toen hij bij intrafamiliaal geweld een loodjesgeweer hanteerde. Voor die feiten werd hij woensdag aangehouden. In het dossier van de verboden wapendracht volgt de uitspraak op 24 oktober.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.