De feiten waarvoor Stefan D. donderdag terechtstond in de Brugse strafrechtbank speelden zich af tussen begin 2015 en het voorjaar van 2018. De man viseerde volgens het openbaar ministerie vooral vrouwen met wie hij een denkbeeldige relatie had. "Wanneer de slachtoffers hem afwezen bestookte hij hen met anonieme telefoontjes en beledigingen op Facebook", schetste de procureur de feiten. "Hij maakte hen ook bang door bij nacht en ontij aan hun deur te staan. Hij overstelpte hen met cadeautjes en zelfs geldstortingen. Hij dacht dat liefde te koop was. Het was ziekelijk." Stefan D. belaagde ook zijn ex-werkgever, een lid van de wandelclub en een café-uitbater. De man kreeg in 2011 en 2013 al eens probatievoorwaarden opgelegd, maar dat haalde niets uit.

De procureur eist nu twee jaar cel, eventueel opnieuw gekoppeld aan probatievoorwaarden. Volgens de gerechtspsychiater lijdt D. aan een posttraumatische stressstoornis door jarenlange pesterijen in zijn jeugd. "Hij is bijzonder kwetsbaar en kampt bovendien met een alcoholverslaving", stelde zijn advocate Julie Pelaers. "Hij zoekt telkens contact met kwetsbare groepen maar kan er niet mee overweg als hij afgewezen wordt. Hij heeft intensieve begeleiding nodig." De rechter leek niet meteen geneigd om opnieuw voorwaarden op te leggen. "Al die probatievoorwaarden zijn precies bezigheidstherapie geworden bij jou. Ik weet niet hoe dit zal aflopen met u. Maar eens zullen je kansen opgebruikt zijn." De uitspraak volgt op 9 mei.

(AFr)

De feiten waarvoor Stefan D. donderdag terechtstond in de Brugse strafrechtbank speelden zich af tussen begin 2015 en het voorjaar van 2018. De man viseerde volgens het openbaar ministerie vooral vrouwen met wie hij een denkbeeldige relatie had. "Wanneer de slachtoffers hem afwezen bestookte hij hen met anonieme telefoontjes en beledigingen op Facebook", schetste de procureur de feiten. "Hij maakte hen ook bang door bij nacht en ontij aan hun deur te staan. Hij overstelpte hen met cadeautjes en zelfs geldstortingen. Hij dacht dat liefde te koop was. Het was ziekelijk." Stefan D. belaagde ook zijn ex-werkgever, een lid van de wandelclub en een café-uitbater. De man kreeg in 2011 en 2013 al eens probatievoorwaarden opgelegd, maar dat haalde niets uit. De procureur eist nu twee jaar cel, eventueel opnieuw gekoppeld aan probatievoorwaarden. Volgens de gerechtspsychiater lijdt D. aan een posttraumatische stressstoornis door jarenlange pesterijen in zijn jeugd. "Hij is bijzonder kwetsbaar en kampt bovendien met een alcoholverslaving", stelde zijn advocate Julie Pelaers. "Hij zoekt telkens contact met kwetsbare groepen maar kan er niet mee overweg als hij afgewezen wordt. Hij heeft intensieve begeleiding nodig." De rechter leek niet meteen geneigd om opnieuw voorwaarden op te leggen. "Al die probatievoorwaarden zijn precies bezigheidstherapie geworden bij jou. Ik weet niet hoe dit zal aflopen met u. Maar eens zullen je kansen opgebruikt zijn." De uitspraak volgt op 9 mei. (AFr)