Bruggeling brengt bloempot mee naar rechtbank om onschuld te bewijzen

In een dossier van geweld tegen de politie bracht een Bruggeling dinsdag een bloempot mee naar de rechtbank. Volgens het parket gooide hij met een gelijkaardige bloempot in het gezicht van een agent. “Het ging per ongeluk”, beweerde de man.

© Getty Images/500px Prime

Op 21 juli vorig jaar moest de politie tussenbeide komen in een burenruzie in Brugge. De agenten konden de partijen scheiden waarop Kevin V. (34), zijn broer en schoonzus in een scheldtirade ontstaken. De broer werd gearresteerd, waarop Kevin V. naar binnen ging en een raam op de gelijkvloerse verdieping opende. “Het volgende moment gooide de beklaagde met een bloempot in het gezicht van een politieagent”, stelde de procureur dinsdag in de Brugse strafrechtbank.

“Die was verzwaard met een betonnen ring. De agent raakte hierbij lichtgewond.” Kevin V. liep in het verleden al veroordelingen op voor slagen en vluchtmisdrijf. De procureur vroeg zes maanden cel voor de Bruggeling, die met klem ontkende dat hij de bloempot met opzet gooide. Om zijn versie van de feiten te illustreren bracht de man zowaar een bloempot met plastieken bloemen mee en plaatste die op de tafel van de rechter. “Mijn cliënte maakte een zwaaibeweging met zijn arm waardoor het bloempotje wegvloog”, stelde advocaat Stijn Leliaert. “Het was een vederlicht, plastieken potje, identiek als het exemplaar dat we hier zien. Het was absoluut niet verzwaard. Hiermee kan je geen agent verwonden.”

Volgens Leliaert voelen de broers V. zich geviseerd door de politie. “Er kwamen vier combi’s met acht à negen agenten ter plaatse voor een banale burenruzie over te luide muziek. Het was nog maar halfacht ‘s avonds. Mijn cliënt vindt dat de politie hen zoekt en dat frustreert hem. Vandaar de felle reactie.” Leliaert vroeg de rechter om mildheid aan de dag te leggen. “Ik heb echt niet gegooid met die bloempot. Het ging per ongeluk”, stelde V. nog, terwijl hij zijn bloempot opnieuw in zijn rugzak stak. De uitspraak volgt op 22 oktober.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.