Broers terecht voor afkloppen ex-schoonbroer in Roeselare

© iStock
Redactie KW

Twee broers uit Mechelen riskeren elk zes maanden celstraf en een boete omdat ze in Roeselare hun ex-schoonbroer met messen en een basebalknuppel flink aftroefden. “Onze zus was in gevaar”, vonden de broers.

Op 22 augustus 2016 maakten de broers T. zich zorgen over hun zus die in Roeselare woonde en net gescheiden was van haar echtgenote. Ze hadden vernomen dat haar ex, ondanks een verbod van de vrederechter, opnieuw in haar woning was. Ze vertrouwden het zaakje niet. Een bezoekje van de politie op hun vraag, dat aantoonde dat er niets aan de hand was, stelde hen niet gerust. Said (31) en Youssef T. (30) sprongen samen met hun moeder in Mechelen in de auto en reden naar Roeselare. Daar drongen ze in de vroege ochtend met messen en een basebalknuppel de woning van hun zus binnen en gaven de ex een pak rammel. Nog voor de komst van de politie verstopten ze de knuppel op een kast en een bebloed mes onder het vast tapijt. De openbare aanklager vond dat ze met voorbedachten rade slagen uitdeelden.

De broers vonden dat hun zus wel degelijk in nood verkeerde. Ze baseerden zich daarvoor op de verklaringen van een buurvrouw die in de nacht van 22 op 23 augustus hoogoplopende ruzies bij hun zus en haar ex hoorde. “Hij stond haar op te wachten aan het station en ze is de hele avond en nacht bedreigd. De buurvrouw hoorde zelf dat hij riep dat hij ‘haar zou vermoorden'”, aldus de advocaat van de broers. Vonnis op 18 februari. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier