Broers riskeren celstraffen voor geweld tegen politie bij station van Brugge

© iStock
Redactie KW

Twee broers hebben zich vrijdag voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor geweld tegen de politie aan het station van Brugge. Jackson O. (22) deelde rake klappen uit aan een motorrijder van de politie. Van het incident doken een week later amateurbeelden op.

Op 23 augustus rond 13 uur zag een motorrijder van de politie hoe een voertuig bij een inhaalmanoeuvre over een volle witte lijn reed. Naar aanleiding van die verkeersinbreuk werd de wagen aan de achterkant van het station aan een controle onderworpen. Passagier Collintin N. (25) weigerde zijn identiteitskaart te tonen en ging te voet door het station.

Opschorting of werkstraf

Na de controle reed de motorrijder naar de voorkant van het station. Samen met een collega sloeg hij N. in de boeien. Volgens de agenten gedroeg de beklaagde zich op dat moment weerspannig. Tijdens die arrestatie verscheen het voertuig van Jackson O. weer op het toneel. De bestuurder stapte uit en deelde rake klappen uit aan een derde aanwezige politieman. Het OM vorderde voor beide beklaagden een strenge effectieve bestraffing.

O. ontkende de slagen niet, maar zijn advocaat plaatste wel vraagtekens bij het optreden van de politie. De daden van de bestuurder waren immers een reactie op de prompte arrestatie van zijn broer. “Kon dat daar nu niet op een andere manier geregeld zijn?”, aldus meester Luc Arnou. De verdediging stuurde aan op opschorting of een werkstraf.

Niet gevlucht

Collintin N. moest zich enkel verantwoorden voor weerspannigheid bij zijn arrestatie. Zijn advocate benadrukte dat haar cliënt absoluut niet was weggevlucht. “Hij heeft gewoonweg de tijd zelfs niet gekregen om zich te verzetten“, pleitte meester Nadia Lorenzetti, die de vrijspraak vroeg. “Ik snap echt niet hoe de hele situatie zo uit de hand is kunnen lopen”, zei N. zelf. De rechter doet uitspraak op 4 januari.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier