Broers bekennen inbraak bij Carrefour in Wevelgem na feestje

Redactie KW

Twee Franse broers bekenden na ruim vijf maanden onderzoek op de zitting van de rechtbank in Kortrijk voor het eerst dat ze in de nacht van 17 op 18 augustus vorig jaar een inbraak pleegden bij warenhuis Carrefour Market langs de Kortrijkstraat in Wevelgem. Drie andere verdachten bleven ontkennen maar zitten ook al 5,5 maanden in voorhechtenis in de cel.

Iets voor drie uur ‘s nachts trok het luid alarm van het warenhuis in het centrum van Wevelgem de aandacht van een politiepatrouille. Via het dak bleek er ingebroken. De daders gingen er met 235 pakjes sigaretten, sigaren, roltabak, chips, twee flessen vodka en een boormachine vandoor. Na een korte zoektocht kon de politie in een vlakbij gelegen schuilwoning vijf verdachten, vier Fransen en een Spanjaard, klissen.

Moussa H. (30) uit Halluin had zich onder de gootsteen verstopt, de vier anderen lagen samen in één bed, eentje zelfs nog met zijn schoenen aan. Vinger- of schoensporen van broer Youcef H. en Djemal B. (32) konden in de Carrefour of op de buit gevonden worden. Toch bleef het vijftal tijdens het onderzoek ontkennen. Op de zitting voor de rechtbank vorderde het openbaar ministerie celstraffen van 12 tot 14 maanden. De broers B. bekenden uiteindelijk toch.

Volgens hen was de inbraak niet gepland maar wilden ze nog wat proviand inslaan toen ze op een feestje met drank en drugs zonder sigaretten vielen. Moussa H. liep in Frankrijk en België al twaalf veroordelingen op, één zelfs tot vier jaar cel. Hij vroeg de rechter een werkstraf te mogen uitvoeren. Volgens broer Youcef drongen enkel hij en zijn broer binnen.

Drie van hen worden ook nog verdacht van een inbraakpoging de dag voordien in een wassalon in Wevelgem. Iedereen ontkende daar bij betrokken te zijn. Vonnis op 19 februari. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.