Broer en zus riskeren achttien maanden cel voor politiegeweld in Deerlijk

Redactie KW

Een broer en een zus hangt een straf van achttien maanden cel boven het hoofd. Ze gingen in Deerlijk een politie-inspecteur te lijf na een discussie tussen een dronken fietser en een bestuurder.

Nadat een fietser een bestuurder van een Jeep had aangevallen voor een fout manoeuvre, moest de politie van de zone Mira tussengekomen. De agenten stelden vast dat de fietser erg dronken was, maar slaagden erin om de man te kalmeren. Of zo dachten ze toch, want kort nadien kwam hij terug, vergezeld van enkele vrienden en zijn hond. Een van de beklaagden greep de inspecteur bij zijn vest, trok hem tegen de grond en deelde verschillende slagen uit. Ook haar broer mengde zich in de vechtpartij.

Volgens het openbaar ministerie sloegen en schopten ze erop los, ook nadat de man bewusteloos was. De agent vraagt een schadevergoeding van 8.500 euro.

Maar volgens de beklaagden was de vechtpartij de schuld van de agent. Ze meenden dat hij zijn knie op de keel van de vrouw zette waardoor ze niet meer kon ademen. Haar broer zou zijn tussengekomen om haar te beschermen. Ze riskeren elk achttien maanden celstraf.

De derde beklaagde, de dronken man op de fiets, hangt een gevangenisstraf van acht maanden boven het hoofd. Hij stond maandag ook terecht in de correctionele rechtbank van Kortrijk voor enkele andere feiten. Zo zou hij een frituuruitbater uit Vichte hebben bedreigd, en lelijk hebben huisgehouden bij het OCMW in Anzegem nadat zijn leefloon geweigerd werd.

Vonnis op 1 april.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier