Broederpaar staat terecht voor moord op Turkse broers uit Meulebeke

Redactie KW

Twee Turkse broers van 37 en 35 moeten zich voor de volksjury verantwoorden voor de moord op twee landgenoten eind 2010 in Meulebeke.

De lichamen van de slachtoffers werden pas na 2,5 jaar vrijgegeven. Op 18 september 2010 ontaardde de jarenlange familievete. Het zat al een tijdje scheef omdat de jongste beklaagde avances maakte bij de vrouw van één van de slachtoffers. Tijdens een nieuwe ruzie kwam het tot een vechtpartij. De oudste pakte in zijn woning een wapen en vuurde ongeveer vijftien keer op de rivaliserende broers. Ze overleden allebei.

Vrijspraak

De rol van de jongste broer in de zaak is minder duidelijk. Zijn DNA werd teruggevonden op het moordwapen. Nochtans beweert zijn oudere broer dat hij het wapen als enige had aangeraakt. Jef Vermassen, advocaat van de 35-jarige, gaat alvast voor de vrijspraak “We willen vanaf het eerste ogenblik klare wijn schenken. Mijn cliënt heeft met deze trieste feiten rechtstreeks niets te maken. “Dat hij zelf niet geschoten heeft, is voor iedereen duidelijk. Het gaat om een escalerende scheldpartij en een verwarrende vechtpartij tussen de eerste beschuldigde en de slachtoffers.”

De oudste broer beweert intussen dat hij uitgelokt werd door de slachtoffers. Zo zouden ze hem meermaals met een hakmes aangevallen hebben. Maar die verklaring strookt niet met de vaststellingen van de deskundigen. Volgens hen vuurde Mesut eerst in de buik van het jongste slachtoffer. Daarna schoot hij beide broers in de rug terwijl ze wegliepen. Het staat ook vast dat de beschuldigde zijn wapen bijgeladen heeft tijdens de feiten.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.