Britse asfaltbende actief in Tielt

Redactie KW

Het Brugs parket en de lokale politie van Tielt roepen de bewoners op om waakzaam te zijn : in het Tieltse is een Britse asfaltbende actief die mensen probeert op te lichten.

De lokale politie van Tielt onderschepte twee Britse mannen, die in de buurt aan het rondtoeren waren. Zij probeerden in nieuwe wijken buurtbewoners te strikken om hun oprit te laten asfalteren en beloofden hen hiervoor een supergoedkoop tarief aan te rekenen. Er zijn hierover al meerdere klachten geweest, want uiteindelijk rekent deze asfaltbende een veel hogere prijs aan.

Politie en parket moest de twee Britten laten gaan, want voor poging tot oplichting kunnen die niet onder aanhoudingsmandaat geplaatst worden. Het parket roept personen uit het Tieltse en omgeving om zich kenbaar te maken bij de politie, indien zij het slachtoffer zijn van gelijkaardige praktijken. De bedoeling is om een stevig dossier samen te stellen om de bende te kunnen vervolgen. Het parket vermoedt immers dat de twee opgepakte en nadien weer vrijgelaten Britten deel uitmaken van een grotere asfaltbende.

In voorgaande jaren deed zich in de regio al een gelijkaardige vorm van oplichting voor. Toen waren het Ierse dakbedekkers die de regio teisterden met valse beloftes om aan een spotprijsje te werken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.