Bredenaar krijgt 18 voorwaardelijke celstraf voor cyberlokking

© Getty Images/Cultura RF
Redactie KW

Een 57-jarige man uit Bredene heeft in de Brugse rechtbank achttien maanden voorwaardelijke celstraf en een geldboete van 6.000 euro gekregen voor “cyberlokking” ten aanzien van twee minderjarige meisjes. Hij is ook voor vijf jaar uit zijn burgerrechten gezet.

Daniël V. man zocht via Facebook contact met een veertienjarige meisje. Hij gaf zich uit voor een lesbisch meisje van dezelfde leeftijd en gaf het slachtoffer allerlei complimentjes. Uiteindelijk vroeg hij het meisje om naaktfoto’s van zichzelf door te sturen. Om haar over de streep te trekken stuurde hij zelf een foto van een minderjarig meisje met ontblote borsten. Hierop zette het slachtoffer het gesprek stop en contacteerde ze een willekeurige vrouw op de tijdlijn van de beklaagde. Die vrouw stapte vervolgens naar de politie, die een onderzoek startte dat leidde naar Daniël V.

Op zijn gsm werden talrijke chatgesprekken met minderjarigen aangetroffen en zijn internetgeschiedenis wees uit dat hij vaak zocht naar meisjes tussen de twaalf en achttien jaar oud. Ten slotte werden ook naaktfoto’s aangetroffen van een twaalfjarig meisje bij wie hij zich op Facebook had uitgegeven voor een minderjarige jongen. In dit geval had hij het meisje wel kunnen overtuigen om naaktfoto’s van zichzelf te bezorgen. De ouders van het meisje kregen van de rechter een schadevergoeding van 1.000 euro toegekend.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier