Bredenaar die verkrachter schoonzus ontvoerde, riskeert twee jaar cel

De beklaagde stuurde zijn kat naar het proces. © Getty Images
Redactie KW

Een 43-jarige man uit Bredene riskeert twee jaar voorwaardelijke celstraf omdat hij de verkrachter van zijn schoonzus ontvoerde en urenlang opsloot in een garage. Daar leerden zijn toenmalige vriendin en haar misbruikte zus de man een stevig lesje.

In maart vorig jaar werd de toenmalige schoonzus van Bredenaar N.G. (43) achtervolgd en brutaal verkracht in haar woning. De politie kreeg Oostendenaar O.T. als dader in het vizier maar terwijl het onderzoek nog liep, besloot N.G., een bewakingsagent, het recht in eigen handen te nemen.

Toen hij O.T. op 27 juni vorig jaar in Oostende op straat zag lopen, hield hij hem staande en maande hij hem aan om in zijn wagen te stappen. Hij gaf zich daarbij uit als politieagent en zwaaide met zijn badge. O.T. trapte in de val en van zodra hij in de wagen was gestapt, trok N.G. een bivakmuts over zijn hoofd en bond hij zijn handen op de rug vast met spanbandjes.

Nachtmerries

O.T. werd naar een garage gebracht waar de vriendin van N.G. en haar misbruikte zus hem opwachtten. “De vrouwen gaven mijn cliënt enkele rake trappen en lieten hem vervolgens achter in de garage”, stelde de advocate van O.T.

“Nog steeds geboeid en geblinddoekt, wist hij totaal niet waar hij was. Hij stond doodsangsten uit en werd pas na twee uur uit zijn benarde positie bevrijd door de politie. Tot op vandaag leeft hij in angst en wordt hij geplaagd door nachtmerries.”

Verward

O.T. vroeg een morele schadevergoeding van 3.000 euro. De procureur vorderde twee jaar voorwaardelijke celstraf voor N.G. “Het recht in eigen handen nemen, mogen we nooit tolereren”, stelde ze. Tijdens zijn voorleiding bij de onderzoeksrechter gedroeg N.G. zich bijzonder agressief. Volgens zijn advocaat Stijn Leliaert was er sprake van een psychose, maar onderzoek wees uit dat de man een overdosis opiaten binnen had. “Hij was wel degelijk toerekeningsvatbaar”, benadrukte de procureur.

Meester Leliaert vroeg de gunst van de opschorting voor zijn cliënt. “Hij bekent de ontvoering, maar is niet degene die slagen uitdeelde”, pleitte hij. “Door de vele medicatie was hij bijzonder verward. Het was een eenmalige misstap omdat hij gerechtigheid wou voor die verkrachting. Intussen heeft hij een punt gezet achter zijn relatie.”

O.T. kreeg werd op 27 april dit jaar schuldig bevonden aan de verkrachting en kreeg drie jaar effectieve celstraf. De man blijft de feiten evenwel ontkennen en ging in beroep.

De uitspraak over de ontvoering volgt op 16 oktober. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier