Bredenaar die verkrachter schoonzus ontvoerde ontsnapt aan celstraf

Redactie KW

Een 43-jarige man uit Bredene heeft opschorting van straf gekregen voor ontvoering van de verkrachter van zijn schoonzus. Het slachtoffer werd urenlang opgesloten in een garage. De dader, die twee jaar cel riskeerde, kreeg wel een reeks probatievoorwaarden opgelegd.

In maart vorig jaar werd de toenmalige schoonzus van Bredenaar N.G. (43) achtervolgd en brutaal verkracht in haar woning. De politie kreeg Oostendenaar O.T. als dader in het vizier maar terwijl het onderzoek nog liep besloot N.G., een bewakingsagent, het recht in eigen handen te nemen. Hij gaf zich uit als politieagent en kon zo O.T. op 27 juni vorig jaar in zijn wagen doen stappen. Die laatste werd meteen gekneveld en kreeg een bivakmuts over zijn hoofd.

O.T. werd naar een garage gebracht waar de vriendin van N.G. en haar misbruikte zus hem enkele rake klappen gaven. Vervolgens lieten ze hem achter. “Nog steeds geboeid en geblinddoekt stond mijn cliënt doodsangsten uit”, stelde de advocaat van O.T. “Hij werd pas na twee uur bevrijd door de politie. Tot op vandaag leeft hij in angst en wordt hij geplaagd door nachtmerries.”

De procureur vroeg twee jaar voorwaardelijke celstraf voor N.G. “Het recht in eigen handen nemen mogen we nooit tolereren”, stelde ze. Volgens advocaat Stijn Leliaert had N.G. last van een psychose, maar onderzoek wees uit dat de man een overdosis opiaten binnen had. De raadsman drong aan op de gunst van de opschorting. “Door de vele medicatie was hij bijzonder verward. Het was een eenmalige misstap omdat hij gerechtigheid wou. Hij is wel niet degene die klappen uitdeelde.”

De rechter ging vrijdag in op het verzoek van Leliaert. Hij legde N.G. wel voor enkele jaren probatievoorwaarden op, zoals een behandeling voor zijn verslavingsproblematiek. O.T. kreeg op 27 april dit jaar drie jaar effectieve celstraf voor de verkrachting. De man blijft de feiten ontkennen en tekende beroep aan. Voor de ontvoering kende de rechter hem een schadevergoeding toe van 1.000 euro.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier