Syriër in de cel voor brandstichting van gekraakte mobilhome

Bron: Belga

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 31-jarige Syriër aangehouden op verdenking van een brandstichting in Oostende. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte zou zelf een tijdje in de mobilhome verbleven hebben.

Politie en brandweer werden op 7 juli opgeroepen voor een brand aan het bedrijventerrein in de Pottenbakkersstraat in Oostende. Een achtergelaten mobilhome brandde er helemaal uit. Het vuur was al overgeslagen op een nabijgelegen container, maar de brand kon snel geblust worden.

In het onderzoek naar de brand kwam een 31-jarige Syriër in het vizier van de speurders. De man bleek immers een tijdje in de bewuste mobilhome gewoond te hebben. Zaterdag werd de verdachte in Oostende aan een controle onderworpen. Na verhoor werd hij maandag aangehouden door de onderzoeksrechter. “Er bleken voldoende aanwijzingen dat betrokkene inderdaad in aanmerking kwam voor deze feiten”, klink het bij het parket.

Vrijdag zal de raadkamer in Brugge oordelen of de verdachte al dan niet langer in de cel moet blijven.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten