Politie onderzoekt verdachte brand oude tractor op verlaten boerderij

Redactie KW

De politie Polder is een onderzoek gestart naar een vreemde en verdachte brand van woensdagmiddag in Kortemark. Daar brandde een stilstaande tractor op een verlaten boerderij volledig uit. Het is duidelijk dat menselijk handelen aan de oorzaak van de brand ligt.

De hulpdiensten werden rond 15.15 uur opgeroepen door werknemers van een bedrijf dat niet ver van de boerderij ligt. Die boerderij is gelegen in de Amersveldestraat vlakbij de Staatsbaan in het centrum van Kortemark. Het gaat om een verlaten boerderij die een stuk inwaarts ligt van de hoofdweg.

De boerderij staat al enige tijd leeg nadat de landbouwer enkele maanden geleden overleed. Het was dan ook opvallend dat werknemers plots een rookpluim zagen die opsteeg vanuit de open schuur. Er waren ook vlammen zichtbaar.

De brandweer van Kortemark rukte uit en vanuit post Diksmuide kwam een officier ter plaatse. Bij hun aankomst stond de tractor al in lichterlaaie. De cabine van de tractor brandde volledig uit. Ook alle elektrische bedrading smolt in het vuur. Uit onderzoek ter plaatse blijkt dat het om een verdachte brand gaat. De oorzaak is zeker niet accidenteel.

Krakers of kinderen

Het gaat om een oude tractor die al een tiental jaar stilstaat. Toch is duidelijk dat er vlak voor de brand geprutst werd met elektrische bekabeling en dat er mazout werd gemorst. De brand is dus zeker ontstaan door menselijk toedoen. Er volgt nu een onderzoek wat er precies gebeurde.

Ook in de boerderij waren al verschillende ramen gesneuveld die wijzen op de aanwezigheid van krakers. Er zijn verschillende pistes voor de verdachte brand. Ofwel is dat ook het werk van krakers of van spelende kinderen. Ofwel wou iemand de tractor stelen. Het onderzoek loopt. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier