https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Onderzoek naar brandstichting van klein motorbootje in Handzamevaart

De motorboot raakte vernield.© JH
De motorboot raakte vernield.© JH
Redactie KW

In de Handzamevaart in het centrum van Diksmuide brandde deze nacht een klein motorbootje volledig uit. Er is een vermoeden van brandstichting. “Er werden in de buurt twee jongeren gezien die zich snel uit de voeten maakten. Er komt een buurtonderzoek”, zegt politiecommissaris Kris Huysentruyt.

De brandende boot werd rond 4.45 uur opgemerkt ter hoogte van het kantoor van bPost in de Grauwe Broedersstraat in het centrum van Diksmuide. De buitenboordmotor van het bootje stond toen volledig in brand. Een voorbijganger belde de hulpdiensten waarna de brandweer en de politie ter plaatse kwamen. “Toen wij aankwamen, stond het bootje al in lichterlaaie”, zegt brandweerluitenant Franck Bolle van post Diksmuide.

“Veel blussen was er niet meer aan want het bootje bleek reddeloos verloren te zijn. Het bootje was op dat moment drijvende op het water en lag niet meer vast. Na de bluswerken hebben we het bootje aan onze eigen boot aangekoppeld en sleepten we het tot aan de Kleine Dijk waar we de restanten aanmeerden voor verder onderzoek. De brand ontstond volgens ons niet door een accidentele oorzaak maar dat moet verder onderzocht worden.”

Lachende jongeren

Bij de politie loopt een onderzoek naar brandstichting. “Het vermoeden van brandstichting is groot”, zegt Kris Huysentruyt, commissaris van politiezone Polder. “Het bootje lag eerst ter hoogte van bPost. Enkele postbodes die aan hun ochtendronde wilden beginnen, merkten kort voor de brand twee in het zwart geklede jongeren op die al lachend snel wegrenden. Kort daarna werd de brand opgemerkt.”

“Er zal nu via een buurtonderzoek worden gekeken of we meer te weten kunnen komen. Als er camerabeelden van in de buurt beschikbaar zijn, onderzoeken we die ook.” De eigenaar van het vernielde bootje wordt ook gecontacteerd. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten