Onbekenden stichten brand in voormalig Noordzeeaquarium

Het Noordzeeaquarium is al sinds 2019 gesloten. © PM
Redactie KW

In het gebouw van het voormalige Noordzeeaquarium aan de Visserskaai in Oostende is maandagmorgen rond 5 uur brand gesticht. Getuigen zagen plots heel wat rook ontsnappen uit het pand.

“Bij aankomst van politie en brandweer was de rook al zo hevig dat het gebouw niet meer kon betreden worden. De brandweer deed de nodige bluswerken. Volgens de brandweerofficier werden kledij en doeken in brand gestoken. Brandversnellers zijn evenwel niet aangetroffen. De brandhaard bevond zich in het midden van het lokaal waardoor geen overslag was naar andere ruimtes. Een onderzoek is opgestart”, laat commissaris Kris Allary van de lokale politie Oostende weten.

Nieuwe bestemming

Het Noordzeeaquarium is al sinds 2019 gesloten wegens verouderd. Volgens schepen Björn Anseeuw (N-VA) zijn er plannen om het pand een nieuwe bestemming te geven. “Maar het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen. We zijn verschillende pistes aan het onderzoeken”, aldus Anseeuw.

Even was er sprake dat topchef Willem Hiele, die zijn restaurant in Oostduinkerke eind dit jaar sluit, er een nieuwe zaak zou starten, maar die geruchten drukte hij zelf al snel de kop in.

Het gebouw liep uiteindelijk geen structurele schade op. “Maar het is heel erg betreurenswaardig dat er brand werd gesticht”, voegt hij nog toe. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.