Nachtelijke brand in tweewoonst blijkt aangestoken

De brandweer zocht naar mogelijke slachtoffers, maar trof niemand aan. © Frank Meurisse

De brand die in de nacht van maandag op dinsdag woedde in een woning in de Winkelsestraat in Lendelede, blijkt aangestoken. Er is intussen een onderzoeksrechter gevorderd. Er werd nog geen verdachte opgepakt.

In de nacht van maandag op dinsdag heeft een felle brand een woning in Lendelede vernield. Het gaat om een tweewoonst in de Winkelsestraat. Ook de aanpalende woning liep zware schade op. Even werd zelfs gevreesd dat het huis nog bewoond was, maar de huurder bleek in Spanje te zitten.

Het parket onderzocht de oorzaak van de brand en die blijkt brandstichting te zijn. Daarom werd een onderzoeksrechter aangesteld voor verder onderzoek. Tot op heden is nog geen verdachte opgepakt.

Niemand aangetroffen

De oproep voor de brand in de Winkelsestraat liep iets na drie uur dinsdagmorgen bij de brandweer binnen. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al door het dak. Het was niet duidelijk of er iemand aanwezig was toen de brand uitbrak, maar bij een eerste zoeking na de bluswerken werd niemand aangetroffen.

“Het was even bang afwachten of er nog iemand in het pand aanwezig was, maar de huurder bleek in Spanje te zitten”, zei Tom Janssens van het parket. “De bewoner is Marokkaans. In de woning was het vaak een komen en gaan van mensen en even bestond de mogelijkheid dat er een vriend van de huurder verbleef, maar ook dat was niet het geval.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.