Dertiger voor rechter wegens brandstichting bij ex: “Ik wou haar gewoon doen schrikken”

Onmiddellijk na de brandstichting wou de dader het vuur blussen met een glas water. © Pixabay
Redactie KW

Er hangt een 32-jarige man uit Deerlijk een celstraf van 40 maanden boven het hoofd voor partnergeweld en brandstichting aan de deur van zijn ex. Na het afspringen van hun knipperlichtrelatie raakte hij gefrustreerd. “Ik wou haar gewoon eens doen schrikken en met haar praten”, verontschuldigde hij zich.

De relatie van J.M. met het slachtoffer verliep met ups en downs. Op de momenten dat het slecht ging, uitte hij tot drie keer toe zijn frustraties op een verkeerde manier. Op 27 februari 2021 gaf hij haar en haar vriend enkele rake klappen en kniestoten.

Op 8 april sloeg hij de glazen voordeur stuk en vernielde de inboedel. Op 1 juli liet hij ’s nachts wat brandstof van zijn bromfiets in een vuilblik lopen en stak het aan haar voordeur in brand met een sigaret.

Zwakbegaafd

J.M. woonde toen in de buurt in de garage op een matras van een kennis. “Mijn ouders waren tegen de relatie en het kind dat we samen zouden krijgen”, vertelde de zwakbegaafde man. “Nu het dochtertje er is, hebben ze er vrede mee en kan ik opnieuw bij hen terecht.”

“Ik werk in een maatwerkbedrijf en het contact met mijn ex verloopt weer beter. Ik heb er spijt van. Na de brandstichting liep ik nog om een glas water om meteen te blussen.”

Samen met zijn advocaat vroeg hij een straf met begeleidende voorwaarden of een werkstraf. Vonnis op 8 februari. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.